Local SEO: helyi keresőoptimalizálás alapok, amiket minden vállalkozónak ismernie kell

Mi a local SEO, azaz helyi keresőoptimalizálás és miért fontos?

Mi a local SEO?

A local SEO olyan digitális marketingstratégia, amely segít a kisvállalkozásoknak javítani láthatóságukat a helyi keresési eredményekben. Amikor valaki a saját környékén keres egy terméket vagy szolgáltatást, az olyan helyi keresőmotorok, mint a Google és a Bing, megjelenítik az adott területen működő releváns vállalkozások listáját.

A helyi keresőoptimalizálás célja, hogy weboldaladat és online jelenlétedet úgy optimalizáld, hogy jobb helyezést érj el ezekben a helyi keresési eredményekben. Ez segít abban, hogy nagyobb láthatóságot, forgalmat és végső soron több ügyfelet szerezz a vállalkozásodnak.

A helyi keresőoptimalizálás az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy vállalkozásodat megtalálják a területeden kereső potenciális ügyfelek.

A vásárlóknak ma már nem kell az Arany oldalakat böngészniük, mobiltelefonnal a kezükben pillanatok alatt megtalálhatják és kiválaszthatják a hozzájuk legközelebb eső vállalkozások közül azt, amelyik a legszimpatikusabb.

A vállalkozás szemszögéből ez annyit jelent, hogy jelen kell lenned azokon az internetes felületeken, ahol a célcsoportod a tiedhez hasonló termékeket/szolgáltatásokat keres, elsősorban a Google helyi keresőben, és a Google térképen.

Milyen típusú vállalkozásoknak érdemes beépíteniük a local SEO-t a marketing stratégiájukba?

A local SEO pozitív eredményeket hozhat minden olyan vállalkozás számára, amely helyi ügyfelekre támaszkodik, mint:

 1. Fizikai helyiséggel rendelkező vállalkozások: például éttermek, kiskereskedelmi üzletek, fodrászszalonok, fitnesztermek, stb.. Vagyis minden olyan vállalkozás, amelyet az ügyfeleik, vásárlóik személyesen keresnek fel.
 2. Otthoni szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások, például víz- gázszerelők, villanyszerelők, klímaszerelők, stb.. Azaz minden olyan vállalkozás, amely nem a saját székhelyén vagy telephelyén szolgálja ki az ügyfeleit, hanem felkeresi ezeket az otthonukban vagy az általuk megadott helyen.
 3. Szakmai szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások, például: ügyvédek, könyvelők, pénzügyi tanácsadók, ingatlan tanácsadók, coach-ok és más professzionális szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások.

Szüksége van-e a vállalkozásodnak local SEO-ra?

A local SEO értékes eszköz lehet vállalkozásod számára, ha:

– Fizikai üzlethelyiséggel vagy irodával rendelkezel, amelyet az ügyfelek/vásárlók személyesen felkereshetnek.

– Egy meghatározott földrajzi területet szolgálsz ki a termékeiddel/szolgáltatásaiddal.

– Növelni szeretnéd az ügyfeleid számát

– A versenytársaid már használják a helyi SEO-t és nem akarsz lemaradni

– Ha korlátozott marketing költségvetéssel rendelkezel, mivel a helyi SEO költséghatékony módja lehet vállalkozásod népszerűsítésének.( A közvetlen környezetedben lévő potenciális ügyfelek elérésére összpontosít, ahelyett, hogy a nagyobb, országos márkákkal próbálnál versenyezni.)

lokalis internet hasznalat statisztika

A helyi keresőoptimalizálás előnyei

Fokozott láthatóság: Weboldalad és online jelenléted helyi keresésre történő optimalizálásával könnyebben megtalálnak a keresők, akik a tiedhez hasonló vállalkozásokat keresnek a környékeden.

 – Több releváns forgalom: Célzottabb, relevánsabb forgalmat tudsz a weboldaladra vonzani, mivel a helyi vállalkozásokra kereső személyek nagyobb valószínűséggel válnak vásárlókká.

Versenyelőny: Versenyelőnyhöz juthatsz a nagyobb, nem helyi vállalkozásokkal szemben, amelyek szélesebb közönséget céloznak meg.

Jobb felhasználói élmény: Azzal, hogy jelen vagy és pontos, naprakész információkat nyújtasz vállalkozásodról a különböző online platformokon, jobb felhasználói élményt nyújt a potenciális vásárlók számára, ami végső soron több konverziót és jobb online értékeléseket eredményezhet.

Bizalom és hitelesség: A fokozott lokális online jelenlét segít a bizalom és a hitelesség kiépítésében a potenciális ügyfelek körében, mivel azt jelzi, hogy a vállalkozásodat elismerik és jó hírnévnek örvend az adott területen.

local seo idezet

Miben különbözik a helyi SEO a hagyományos SEO-tól?

A helyi SEO és a hagyományos SEO közötti különbség abban rejlik, hogy milyen típusú keresést céloznak meg. Míg a hagyományos SEO az országos, vagy globális keresésekre összpontosít, addig a helyi SEO azokra a keresésekre fókuszál, amelyeket a helyi ügyfelek indítanak.

A local SEO célja, hogy segítsen a vállalkozásnak megjelenni a helyi keresésekben, azaz azokban a keresésekben, amelyek a város, a régió vagy a helyi közösség nevével vagy földrajzi pozíciójával kapcsolatosak. Ezért a helyi SEO stratégiák olyan elemeket tartalmaznak, mint a lokális kulcsszavak használata, a Google Cégprofil optimalizálása, helyi linképítés és az ügyfél vélemények kezelése a különböző online felületeken.

A hagyományos SEO azonban a globális keresések javítására koncentrál, azaz azokra a keresésekre, amelyek az adott témával kapcsolatosak, függetlenül az adott helytől vagy régiótól. A hagyományos SEO stratégiák ezért olyan elemeket tartalmaznak, mint a kulcsszókutatás, a tartalommarketing, a linképítés és a technikai optimalizálás.

Mindkét típusú keresőoptimalizálás fontos szerepet játszik a vállalkozások digitális jelenlétének növelésében, és a megfelelő stratégia kiválasztása attól függ, hogy melyik célcsoportot szeretnénk elérni.

helyi kereső idézet

A helyi (lokális) keresési szándék

Mielőtt még jobban belevetnénk magunkat a helyi SEO-ba, fontos megérteni a helyi keresések mögött álló szándékot. Amikor valaki a saját területén keres egy vállalkozást vagy szolgáltatást, általában valami konkrét dolgot keres, és azt szeretné, ha az a közelben lenne. Például egy személy, aki pizzázót keres a környéken, valószínűleg egy olyan éttermet keres, amely közel van és ki tudja szállítani neki.

A helyi keresési szándék lehetőséget ad az embereknek arra, hogy helyi vállalkozásokat találjanak, például éttermeket, boltokat, szolgáltatásokat stb. Az emberek általában akkor használják a helyi keresést, amikor olyan helyi tevékenységet vagy szolgáltatást keresnek, amelyet az adott városban vagy környékén szeretnének igénybe venni.

A vállalkozás szempontjából azért is nagyon értékesek ezek a keresések, mert túlnyomó többségük nem csak helyi, hanem tranzakciós szándékkal is rendelkezik, tehát érdemes ennek megfelelően kialakítanod az online jelenlétedet.

helyi kereses statisztika

Helyi (lokális) kulcsszavak használata

A helyi kulcsszavak, kereső kifejezések a helyi keresőoptimalizálás stratégia alapvető részét képezik. Használatukkal javíthatod annak az esélyét, hogy megjelenj a helyi keresési eredményekben és több helyi ügyfelet vonzz a vállalkozásodhoz.

Érdemes helyi kulcsszavakat használnod:

 1. A honlapod tartalmában, például a címekben, alcímekben, a törzsszövegben. Ez segít a keresőmotoroknak megérteni, hogy miről szól a weboldalad, és javíthatja a helyezésedet a helyi keresési eredményekben.
 2. A Google Cégprofilodban, például a vállalkozás leírásában, a kategóriákban, a bejegyzésekben, az értékelésekre adott válaszaidban.
 3. Az üzleti gyűjtőoldalakon, mint például a cylex.hu, nyitva.hu stb..
 4. A közösségi média profiljaidban, például a bio- vagy a „Rólam” részben.
 5. Az online hirdetéseidben, például a hirdetés szövegében vagy a megjelenített URL-ben.

A Google Cégprofil optimalizálása

A Google Cégprofil a Google által biztosított ingyenes online eszköz, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy megjelenjenek a Google keresőben és a Google térképen és online jelenlétüket kezeljék ezeken a felületeken.  A Google Cégem a local SEO alapvető eleme, amely segíthet a vállalkozásoknak javítani online láthatóságukat és több ügyfelet vonzani.

Néhány tipp a hatékony használatához:

 1. Igényeld meg és ellenőrizd az üzleti profilod tulajdonjogát
 2. Optimalizáld a profilodat: Töltsd ki a profilodat és ellenőrizd le, hogy tartalmaz-e minden lényeges információt. Adj hozzá fényképeket és videókat, hogy még vonzóbb legyen.
 3. Használj kulcsszavakat: A helyi kulcsszavak használata segít abban, hogy profilod megjelenjen a releváns helyi keresési eredményekben.
 4. Ösztönözd a vevőidet, hogy írjanak értékelést: Ezek javítják az üzlet online jelenlétét és hitelességét, segíthetnek jobb helyezést elérni a keresőben és növelik a potenciális ügyfelek bizalmát
 5. Tegyél közzé rendszeresen frissítéseket, például különleges ajánlatokat, eseményeket vagy új termékeket.
 1. Mindig válaszolj az ügyfelek által írt értékelésekre
 2. Használd a lekérdezésekre vonatkozó statisztikákat teljesítményed nyomon követéséhez: Ebből megtudhatod, hogy az ügyfelek hogyan találják meg a profilodat és hogyan lépnek kapcsolatba vele.

Ezekre kell figyelned a Google Cégprofil kitöltésekor, hogy jó helyezést érj el a keresőben:

Röviden a következő három dologra kell figyelned a Google Cégem fiók kitöltésekor, hogy jó helyezést tudj elérni a keresőben: pontosság, teljesség, frissesség, azaz:

– Figyelj a feltöltött adatok pontosságára, hogy ezek minden internetes felületen, legyen az weboldal, üzleti címjegyzék, közösségi média ugyanúgy jelenjenek meg, mint a GMB-ben.

– Tölts ki részletesen minden pontot, ami a vállalkozásodra értelmezhető és tölts fel minél több fotót, videót.

– Folyamatosan aktualizáld az itt megosztott információkat, legyen szó akár nyitva-tartásról, akciókról, stb. és mindig válaszolj a feltett kérdésekre és az értékelésekre.

google maps statisztika

A Google Cégprofil Insights  (teljesítmény) használata

A GMB Insights segítségével azonosíthatod azokat a lehetőségeket, amelyekkel javíthatod az online jelenlétedet, és több ügyfelet vonzhatsz:

 1. A GMB Insights-ból megtudhatod, hogy az ügyfelek hogyan találják meg a vállalkozásodat online, akár a Google-keresőben, akár a Google térképeken vagy más forrásokon keresztül. Ez egy jó kiindulópont lehet ahhoz, hogy oda összpontosítsd a marketing tevékenységedet, ahol a leginkább számít.
 2. A GMB teljesítményed azt is megmutatja, hogy mit tesznek az ügyfeleid, miután megtalálták a vállalkozásodat, például felkeresik a honlapodat, felhívnak telefonon, vagy az útvonaltervezőt használják.
 3. Nyomon követheted vállalkozásod teljesítményének időbeli alakulását, és azonosíthatod a trendeket vagy az ügyfelek viselkedésében bekövetkező változásokat. Ezt a marketing stratégiád és taktikáid kiigazítására használhatod, hogy a versenytársaid előtt maradhass.
Google cégprofil teljesítmény
local seo google insights

On-page optimalizálás a local SEO-ban

Az on-page optimalizálás a weboldal tartalmának és szerkezetének optimalizálására utal, aminek célja a keresőmotorok találati oldalain való helyezések javítása. A helyi SEO esetében az on-page optimalizálás magában foglalja a helyi kulcsszavak használatát a weboldal tartalmában, meta leírásaiban és címsoraiban.

A helyi keresőoptimalizáláshoz használt további tartalmi optimalizálás technikák még a weboldal URL-szerkezetének optimalizálása, a schema jelölés hozzáadása, valamint a helyspecifikus céloldalak létrehozása.

A vásárlók 61%-a inkább olyan helyi vállalkozásokat keres fel, amelyek fizikai telephellyel és online weboldallal is rendelkeznek. (Forrás: Think with Google)

Schema markup használata a local SEO-ban

A schema markup egyfajta strukturált adat, amely segít a keresőmotoroknak jobban megérteni a weboldal tartalmát. A local SEO esetében a schema markup használatának előnyei:

– A schema jelölés használatával a keresőmotorok több információt kaphatnak a vállalkozásodról, többek között a nevét, címét, telefonszámát és nyitvatartási idejét. Ez segíthet abban, hogy vállalkozásod relevánsabb keresési eredményekben jelenjen meg

– A schema markup segít a keresőmotoroknak megérteni a weboldalon található tartalom kontextusát és jelentését. Így helyesen értelmezik a weboldal tartalmát, és pontosabb keresési eredményeket adnak a felhasználóknak.

A schema jelölést a weboldal HTML kódjához kell hozzáadni. Ehhez vannak schema markup generátorok (például: Microdata Generator), és WordPress alapú honlapok esetében számos schema markup bővítmény közül is választhatunk.

Off-page optimalizálás a local SEO-ban

Az off-page SEO a helyi keresőoptimalizálásban azon tevékenységeket jelenti, amelyek az adott weboldalra mutató külső linkekre és azok minőségére összpontosítanak. Az off-page SEO célja az, hogy növelje a weboldal hitelességét a keresőmotorok szemében. Ezért fontos, hogy a weboldalra releváns és minőségi linkek mutassanak, amelyek erősítik az oldal szakértelmét és autoritását a témában.

További off-page optimalizálási technikák a helyi keresőoptimalizálásban a közösségi média profilok létrehozása és optimalizálása, valamint a helyi üzleti gyűjtőoldalakon való megjelenés.

Közösségi média oldalak használata a local SEO-ban

A közösségi média oldalak hatékony eszközei lehetnek a helyi SEO-nak.

Néhány tipp a használatukhoz

1. Igényeld meg és optimalizáld a közösségi média üzleti profiljaidat. Ezt megteheted a Facebook-on, Instagram-on, célcsoportodtól függően akár Linkedin-en is. Töltsd fel a pontos elérhetőségi adatokat , címet és a nyitvatartást is.

 1. Használj helyspecifikus kulcsszavakat a bio-ban vagy a bemutatkozás részben.
 2. Használj helyalapú hashtageket: Ha például a vállalkozásod Budapesten található, használhatsz olyan hashtageket, mint a #budapest, #fogorvosbudapest, hogy megtaláljanak a helyi ügyfelek.
 3. Posztolj helyi tartalmakat, amelyek relevánsak a helyi közönséged számára. Például írhatsz helyi eseményekről, hírekről vagy látnivalókról.
 4. Válaszolj a hozzászólásokra és üzenetekre, építs kapcsolatot a helyi ügyfelekkel.
local seo lenyege idezet

Hivatkozások és említések a helyi keresőoptimalizálásban

A hivatkozások és említések azért fontosak a helyi SEO szempontjából, mert segítenek a keresőmotoroknak ellenőrizni az üzleti információk pontosságát és jogszerűségét. A keresőmotorok a hivatkozások minősége és mennyisége alapján is rangsorolják a weboldalakat.

Az említés alatt a vállalkozás bármilyen online említését értjük, ami tartalmazza a vállalkozás nevét, címét és telefonszámát (NCT).

Név, cím, telefonszám (NCT) pontosság és következetesség

A helyi SEO-ban a NCT a vállalkozás nevének, címének és telefonszámának következetes és pontos feltüntetésére utal minden online üzleti oldalon, listában, weboldalon és közösségi média platformon. Az online felületeken való regisztráláskor ügyelni kell arra, hogy ezek az adatok mindig pontosan ugyanúgy legyenek megadva, hogy a keresőmotorok be tudják azonosítani és figyelembe vegyék a keresési eredményekben való helyezések megállapításához.

A NCT következetessége azért fontos a helyi SEO-ban, mert a Google ezeket az információkat használja fel egy vállalkozás jogszerűségének és relevanciájának ellenőrzésére. A NCP- következetesség a potenciális ügyfeleknek is segít megtalálni és felvenni a kapcsolatot a vállalkozással. A pontatlan, vagy helytelen információk potenciális ügyfelek elvesztéséhez vezethet.

A vélemények szerepe a helyi SEO-ban

Az ügyfelek által adott értékelések a helyi keresőoptimalizálás egyik legfontosabb tényezőjét képezik. Nagymértékben befolyásolják, hogy a Google helyi keresőjében milyen helyen szerepel az adott vállalkozás. Ugyanakkor a meglévő ügyfelek véleménye hatással van az érdeklődőkre is, akik ez alapján dönthetnek úgy, hogy igénybe veszik, vagy sem az adott vállalkozás termékeit, szolgáltatásait.

A statisztikák szerint 10 emberből 7 fog értékelést írni, ha megkérik erre.
Ha egy szolgáltatással nincsenek megelégedve, sokkal nagyobb eséllyel írnak értékelést az ügyfelek kérés nélkül is, ezért érdemes elégedett ügyfeleidet megkérni arra, hogy véleményezzék az általad nyújtott szolgáltatást.

A vásárlók 76%-a „rendszeresen” olvas online értékeléseket, amikor helyi vállalkozást keres. (Forrás: BrightLocal)

Helyi linképítési stratégiák

A linképítés során más weboldalak linkelnek vissza a te weboldaladra. A local SEO-ban a más helyi vállalkozásoktól és szervezetektől kapott linkek javíthatják a honlapod láthatóságát és hitelességét a helyi keresési eredményekben.

Ahhoz, hogy helyi linkeket szerezz, érdemes partnerségre lépned más helyi vállalkozásokkal, szponzorálhatsz helyi eseményeket vagy jótékonysági szervezeteket, és helyi üzleti kapcsolatépítő csoportokban is részt vehetsz.

Mobil- és felhasználóbarát weboldal a helyi SEO-hoz

A legtöbb helyi keresést mobilról indítják, ezért a helyi SEO szempontjából lényeges, hogy a vállalkozás weboldala mobilbarát legyen.

 • a webhely reszponzív kialakítással rendelkezzen,
 • gyorsan töltődjön be mobileszközökön és
 • a tartalmak optimalizálva legyenek a hangalapú keresésre.

Emellett érdemes a weboldalon kattintásra hívható gombokat és útvonaltervezőt elhelyezni, hogy azok kényelmesen és egyszerűen elérhetőek legyenek mobilról.

Google mobil kereses idezet

A helyi SEO sikerének mérése és elemzése

A helyi SEO sikerének meghatározásához kövesd nyomon weboldalad rangsorolását a helyi keresési eredményekben, a forgalmi és elkötelezettségi mutatók alakulását.

Ezt megteheted a Google Analytics és a Google Search Console használatával, így azonosítani tudod a fejlesztendő területeket.

A helyi keresőoptimalizálás stratégiád rendszeres elemzésével és szükség esetén kiigazításával több ügyfelet tudsz vonzani a vállalkozásodhoz és megelőzheted a versenytársaidat.

A helyi keresőoptimalizálás egyszeri feladat?

A helyi keresőoptimalizálás nem egyszeri feladat, folyamatos karbantartást és optimalizálást igényel ahhoz, hogy releváns és hatékony maradjon.

Ezért nem elég egyszer megcsinálni és aztán elfelejteni a helyi SEO-t:

       1. Verseny: A versenytársaid is dolgoznak a helyi SEO-n, ezért előttük kell járnod azzal, hogy frissíted és optimalizálod a weboldalad, Google Cégprofilod és a többi online felületedet.

 1. Algoritmus-változások: A keresőmotorok, köztük a Google algoritmusai folyamatosan változnak, ami azt jelenti, hogy a néhány évvel ezelőtt bevált SEO-stratégiák ma már nem biztos, hogy működnek. Fontos, hogy naprakész maradj az algoritmusok változásaival kapcsolatban, és ennek megfelelően módosíts a SEO -stratégiádon.
 2. Helyi trendek: A helyi trendek, például a fogyasztói magatartás változásai, a területeden megjelenő új vállalkozások vagy a demográfiai változások hatással lehetnek a helyi SEO-stratégiádra. Követned kell ezeket a trendeket, és ennek megfelelően módosítanod a stratégiádat.
 3. Vásárlói visszajelzések: Folyamatosan figyelned kell az ügyfelek visszajelzéseire és reagálnod kell ezekre, hogy javíthasd online hírnevedet és versenyképes tudj maradni.

Kerüld el a helyi SEO hibákat, amiket sokan elkövetnek

A helyi SEO rendkívül hatékony lehet a kisvállalkozások számára, de vannak olyan gyakori hibák, amelyeket érdemes elkerülni, hogy valóban eredményes legyen.

Összegyűjtöttem a leggyakrabban előforduló local SEO hibákat, amire érdemes odafigyelni:

– a pontatlan vagy következetlen üzleti információk használata a különböző online felületeken

– ügyfélértékelések, vélemények hiánya

– weboldal mobilfelhasználók számára történő optimalizálásának elmulasztása

– az alacsony minőségű vagy irreleváns backlinkek használata.

Összefoglaló

A helyi keresőoptimalizálás egy igencsak hatékony digitális marketingstratégia, melynek segítségével a kisvállalkozások javíthatják láthatóságukat és több ügyfelet vonzhatnak a környékükről.

 A Google Cégprofil optimalizálásával, az említések, hivatkozások valamint helyi linkek építésével, az ügyfélértékelések ösztönzésével, a weboldal mobilfelhasználók számára történő optimalizálásával és a teljesítménymutatók nyomon követésével hosszú távon is sikereket érhetsz el a helyi keresési eredményekben.

Gyakran ismételt kérdések

 1. Mi a local SEO?

A local SEO egy olyan digitális marketing stratégia, amely segít a kisvállalkozásoknak javítani láthatóságukat a helyi keresési eredményekben.

 1. Miért fontos a local SEO a kisvállalkozásoknak?

A helyi keresőoptimalizálás azért fontos a kisvállalkozásoknak, mert segítségével vásárlásra kész érdeklődőkhöz juthatnak el, akik rövid időn belül, gyakran már 24 órán belül ügyfelekké válhatnak.

 1. Mit jelent a helyi keresés?

A helyi keresések kétfélék lehetnek. Az egyik, amikor a keresett kifejezést kiegészítjük az adott település, városrész, kerület nevével, például: masszőr Budapest.

A második eset, az implicit helyi keresés, amikor beírunk egy kifejezést a keresőbe, és anélkül, hogy ezt kiegészítenénk a település, környék nevével, irányítószámával, a hozzánk legközelebb található vállalkozások kerülnek megjelenítésre. Az előbbi példánál maradva, ha csak annyit írunk be a Google keresőbe, hogy masszőr és helyileg Budapesten tartózkodunk, akkor budapesti masszőrök fognak megjelenni és nem pl. bécsiek.

 1. Milyen típusú vállalkozásoknak érdemes használniuk a helyi keresőoptimalizálást?

A helyi keresőoptimalizálást minden olyan vállalkozásnak érdemes használnia , amelyiket személyesen keresnek fel az ügyfelei, vagy ő keresi fel az ügyfeleit.

A Google Cégem adatlapra való jogosultságot minden esetben érdemes ellenőrizni a Google által kiadott irányelvekben.

 1. Miért fontos a Google Cégprofil a local SEO szempontjából?

A Google Cégprofil a local SEO alapvető eleme, a Google által biztosított ingyenes online eszköz, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kezeljék online jelenlétüket a Google keresőmotorjában és a Google térképen.

 1. Miért fontos a Google Cégprofilodat megigényelned?

Azért fontos a Google Cégemprofilt megigényelned, mert:

– Ha te igényled meg a vállalkozásod Google Cégprofilját, nem tudja más megigényelni helyetted

– A helyes információk jelennek meg a keresőben vállalkozásodról, mint például a vállalkozás neve, címe, telefonszáma, weboldala, nyitvatartása stb.

– A célcsoportod számára releváns információkat tudod megosztani.

– Meg tudod válaszolni a feltett kérdéseket és reagálni tudsz az ügyfelek által írt értékelésekre.

– Hitelessé válsz a potenciális ügyfelek szemében, akik az interneten találnak vállalkozásodra.

– Könnyen megtalálnak az érdeklődők és az útvonalat is meg tudják tervezni a vállalkozásodhoz.

– Jobb helyezést tudsz elérni a keresőben.

 1. Mit értünk hivatkozás alatt a local SEO-ban?

Hivatkozás alatt azokat az online említéseket értjük, amelyek a vállalkozás nevére, címére, telefonszámára és webhelyére vonatkoznak.

A keresőmotorok a hivatkozások minősége és mennyisége alapján is rangsorolják a weboldalakat.

 1. Miért fontosak az ügyfélértékelések a helyi SEO szempontjából?

Az ügyfelek által adott értékelések a helyi keresőoptimalizálás egyik legfontosabb tényezőjét képezik. Nagymértékben befolyásolják, hogy a Google helyi keresőjében milyen helyen szerepel az adott vállalkozás. Ugyanakkor a meglévő ügyfelek véleménye hatással van az érdeklődőkre is, akik ez alapján dönthetnek úgy, hogy igénybe veszik, vagy sem az adott vállalkozás termékeit, szolgáltatásait.

 1. Melyek a leggyakoribb helyi SEO hibák

A leggyakoribb local SEO hibák: a pontatlan vagy következetlen üzleti információk használata, az ügyfélértékelések elhanyagolása, a weboldal mobilfelhasználók számára történő optimalizálásának elmulasztása, és az alacsony minőségű vagy irreleváns backlinkek használata.

 1. Mi a linképítés szerepe a helyi SEO-ban?

A helyi vállalkozások számára nagyon fontos, hogy helyi weboldalakról, blogokról, helyi online újságokról, hírportálokról, fórumokról  weboldalukra irányuló linkeket építsenek, mert ezek javíthatják a weboldal láthatóságát és hitelességét a helyi keresési eredményekben.

A linképítésnél ügyelni kell a minőségre és a linkek számára, mivel a rossz minőségű vagy a túl sok link a helyi SEO-t negatívan befolyásolhatja, és akár büntetéseket is eredményezhet.

Scroll to Top