legjobb wordpress seo bővítmény 2023-ban

Az 5 legjobb WordPress SEO bővítmény 2023-ban

 

Eleged van abból, hogy WordPress weboldalad nem jelenik meg a keresőmotorok találatainak első oldalán? Szeretnéd növelni honlapod látogatottságát és több organikus forgalmat vonzani?

Ha igen, akkor nem vagy egyedül. Sok weboldal tulajdonos számára kihívást jelent weboldalának a keresőoptimalizálása, de szerencsére van néhány hasznos eszköz, amely megkönnyíti ezt a folyamatot.

Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttem neked az 5 legjobb WordPress SEO bővítményt, amelyek segíthetnek weboldalad rangsorolásának javításában, több organikus forgalmat vonzani, és végső soron növelni vállalkozásodat.

Mi az a WordPress SEO bővítmény?

Képzeld el, hogy a weboldalad olyan, mint egy nagy üzlet, és szeretnéd, hogy az emberek meglátogassák. Azt szeretnéd, hogy minél többen jöjjenek el, nézzenek körül, és akár vásároljanak is tőled valamit. De hogyan veszed rá az embereket, hogy egyáltalán eljöjjenek a boltodba? Itt jön a képbe a SEO (keresőoptimalizálás).

A SEO olyan, mint egy térkép, amely segít az embereknek megtalálni az üzletedet. Minél előrébb van a honlapod a Google-ban a keresési találatok között, annál nagyobb eséllyel kattintanak rá.

Egy WordPress SEO plugin (bővítmény) olyan, mint egy speciális eszköz, amely segít javítani az áruházad SEO-ját. Olyan, mintha extra jeleket és nyilakat adnál a térképedhez, hogy az emberek még könnyebben megtalálják a boltodat. Ezek a bővítmények a weboldaladdal együttműködve láthatóbbá és vonzóbbá teszik azt a keresőmotorok számára.

Segíthet például a kulcsszavak használatában a weboldaladon, vagy javasolhat változtatásokat a weboldalad szerkezetén, hogy a keresőmotorok könnyebben megértsék. Segíthet a képek optimalizálásában vagy a webhely teljesítményének elemzésében is, hogy javíthass rajta.

A WordPress SEO plugin abban tud segíteni, hogy honlapodat a lehető legtöbb ember felfedezze. Olyan, mintha lenne egy titkos fegyvered, amely segít megnyerni a SEO-játékot, és több látogatót vonzani az üzletedbe.

Miért fontos a WordPress SEO bővítmény a vállalkozásod számára?

A SEO (keresőoptimalizálás) elengedhetetlen minden olyan vállalkozás számára, amely javítani szeretné online láthatóságát, és több látogatót szeretne vonzani a weboldalára. A WordPress SEO bővítmények segítenek elérni ezt a célt úgy, hogy optimalizálják a weboldal tartalmát, szerkezetét és meta-tagjait a keresőmotorok számára.

Íme néhány ok, amiért a WP SEO bővítmények fontosak egy vállalkozás számára:

 1. A keresőmotorokban való rangsorolás javítása: A WP SEO bővítmények segítenek abban, hogy optimalizáld a weboldalad tartalmát, szerkezetét és meta-tagjeit. Ez segíthet abban, hogy a weboldalad jobb helyezést érjen el keresőmotorok találati oldalain (SERP), ami több forgalmat és potenciális ügyfelet eredményezhet.
 2. Organikus forgalom növelése: Minél előrébb van a honlapod a keresőben, annál nagyobb az esélye, hogy a keresők a honlapodra látogassanak, vagyis nagyobb organikus forgalomra számíthatsz.

Az organikus forgalom azt a forgalmat jelenti, amely a fizetett hirdetések helyett a keresőmotorok találatain keresztül érkezik a weboldaladra.

 1. Jobb felhasználói élmény: A WordPress SEO bővítmények segíthetnek a felhasználói élmény javításában a weboldal szerkezetének, navigációjának és tartalmának optimalizálásával. A jobb felhasználói élmény a látogatók számára növelheti annak az esélyét, hogy tovább maradnak a weboldalon, és esetleg vásároljanak is.
 2. Versenyelőny: A WordPress SEO bővítmények segítségével versenyelőnyre tehetsz szert, ha a keresőmotorok találati oldalain jobb helyezést érsz el. Ez több forgalmat, több potenciális ügyfelet és végső soron több bevételt eredményezhet.

Melyek a WordPress SEO bővítmények legfontosabb funkciói?

A WordPress SEO bővítmények fontos funkciói a következők:

 1. Egyéni meta címkék: A bővítmények lehetővé teszik, hogy egyéni meta címeket és leírásokat állíts be, amelyek javíthatják a weboldal megjelenését és az átkattintási arányt a keresőmotorok találati oldalain.
 2. Tartalomelemzés: Számos SEO plugin elemzi a weboldal tartalmát, hogy biztosítsa, hogy az optimalizált legyen a kulcsszavakra, az olvashatóságra és más olyan szempontokra, amelyek hatással lehetnek a keresőmotorokban való rangsorolására.
 3. Webhelytérkép-generálás: A WordPress SEO bővítmények képesek webhelytérképet generálni. A webhelytérkép segít a keresőmotoroknak a weboldal tartalmának hatékonyabb feltérképezésében és indexelésében.
 4. Belső hivatkozások: Egyes bővítmények belső hivatkozásokat (linkeket) javasolnak a weboldal oldalai között, ezzel javítva a weboldal szerkezetét és a felhasználói élményt.
 5. Közösségi média integráció: A WP SEO bővítmények általában integrálódnak a közösségi média platformokkal, hogy egyszerűbb legyen optimalizálni a honlap tartalmait a közösségi médiában való megosztáshoz.
 6. Képek optimalizálása: Egyes bővítmények a képek optimalizálására, például alt címkék beállítására és a fájlméretek tömörítésére is kínálnak funkciókat a weboldal sebességének és a keresőmotorokban való rangsorolásának javítása érdekében.
 7. Schema jelölés: Egyes SEO bővítmények lehetőségeket kínálnak a honlap különböző tartalmaihoz schema jelölés hozzáadására. A schema hozzáadása segít a keresőmotoroknak a jobb feltérképezésben, így javítva a honlap rangsorolását.

A legjobb WordPress SEO bővítmények 2023-ban:

Most, hogy tisztáztuk, hogy mik ezek az eszközök, bemutatom az 5 legjobb multifunkcionális SEO plugint és azt is, hogy miben tudják segíteni a honlapod keresőoptimalizálását.

1.     Rank Math WordPress SEO plugin

 

A Rank Math a legfiatalabb, de minden részletre kiterjedő és az ingyenes verzióban is elérhető funkcióinak köszönhetően a leggyorsabban növekvő felhasználóbázissal rendelkező WordPress SEO bővítmény.  

Úgy teszi felhasználóbaráttá a keresőoptimalizálást, ahogy a WordPress tette ezt a honlapkészítéssel. Az első WordPress SEO bővítmény, amelyik AI-t (mesterséges intelligenciát) használ.

 

Rank Math segít a kulcsszókutatásban és a tartalomba való beépítésükben, a keresési eredményekben való megjelenés optimalizálásában, a linképítési stratégiák kidolgozásában, valamint az általános weboldalsebesség javításában is. Az intuitív és felhasználóbarát kezelőfelülete révén könnyen használható kezdők és haladók számára egyaránt.

A legfontosabb ingyenes funkciók a Rank Math SEO pluginban:

 • Könnyen használható beállítási varázsló: gyakorlatilag automatikusan konfigurálja magát. Optimális alapértelmezett beállításokkal érkezik, amelyek a legtöbb weboldal számára ideálisak, és szükség esetén módosíthatóak.
 • Integrált Google Schema Markup-ok
 • AI (mesterséges intelligencia) tartalomkészítéshez: ami megkönnyíti az olvasók és keresőmotorok számára optimalizált tartalomkészítést
 • Search Console integráció: a honlapoddal kapcsolatos információk követése a honlapon belül, így időt tudsz ezzel is spórolni
 • Automatikus Google Analytics integráció
 • Integrált LSI kulcsszóajánló eszköz: a bejegyzés fő kulcsszavához kapcsolódó kulcsszó-variációkat javasol, amivel több forgalmat tudsz vonzani az oldaladra
 • Részletes SEO analízis egyetlen kattintással: 29 SEO tesztet végez el pillanatok alatt a weboldalon.
 • Intelligens átirányítás kezelő
 • Belső linkelési javaslatok
 • Lokális SEO
 • 404-es hibafigyelő, ami segít megtalálni és kijavítani a felmerülő 404-es hibákat, stb..

A Rank Math bár rengeteg funkcióval rendelkezik a versenytársaihoz képest, nagyon gyorsan betöltődik és biztosítja a weboldal gyorsaságát.

A Rank Math Pro a következő bővített funkciókat tartalmazza:

 • Kiterjesztett támogatás
 • A Pro verzió használói hozzáférnek az élő csevegéshez is
 • Haladó Google Analytics-integráció
 • Local SEO a több helyszínnel rendelkező vállalkozásoknak
 • Videó SEO
 • Podcast SEO
 • Google Trends integráció
 • WooCommerce SEO Pro – A Pro verzió tartalmaz egy sor olyan kiegészítést, amelyek optimalizálják a WooCommerce alapú webáruházakat a keresőmotorok számára.
 • Haladó XML sitemap

Ezen kívül a Pro verzióban számos további funkció is található, amelyek összességében széles körű és hatékony SEO-optimalizálást tesznek lehetővé.

Nem véletlen, hogy a legnagyobb SEO-cégek is, mint a Moz, Ahrefs, SEMRUSH, backlinko, SEJ, HubSpot a Rank Math-et ajánlják.

Ami tetszik:

A Rank Math bővítményre való átlépéskor a honlapon használt előző SEO bővítmény beállításai automatikusan áttöltődnek. Nem kell külön bővítményt használni az átirányításokhoz, automatikusan elvégzi ezt is. Számos olyan funkcióval rendelkezik az ingyenes verzióban is, amit a többi plugin-ban csak a fizetős verzióban érhetünk el, vagy abban sem. Például a belső linkelési javaslatok, LSI kulcsszójavaslatok, SEO analízis egy gombnyomásra, stb..

Ami nem tetszik:

Ha valaki teljesen kezdő a keresőoptimalizálásban, elveszettnek érezheti magát a sok funkció között. (Érdemes a YouTube-on található hivatalos Rank Math videót megnézni, ami végigvezet minden lépésen és lehetőség van magyar nyelvű felirat beállítására is.)

Rank Math plugin árak:

Azoknak, akik a legtöbbet akarják kihozni a honlapjuk keresőoptimalizálásából, a Rank Math ingyenes verziója mellett PRO, Business és Agency csomagokat ajánl.  A fizetős verziók bármennyi oldalra feltehetőek, nincs korlátozás, mint más SEO pluginoknál és árban is jóval kedvezőbbek:

 2. Yoast SEO WordPress bővítmény

 

Yoast SEO bővítmény

Yoast SEO a legismertebb és leggyakrabban használt SEO plugin WordPress-hez, amely már több mint 5 millió aktív telepítéssel rendelkezik.

A bővítmény telepítése egyszerű: a honlap adminisztrációs felületén, a Bővítmények menüpontban kattints az Új hozzáadása lehetőségre, majd írd be a Yoast SEO nevét a keresőmezőbe.

Telepítést követően érdemes az „Első beállítás” pontjain végigmenni és elvégezni a szükséges beállításokat. A Bővítmény beállításaihoz itt találod a hivatalos útmutatót, ahol a szöveges magyarázat mellett rövid videók segítenek végigmenni a folyamaton.

Az ingyenes verzióban elérhető legfontosabb funkciók:

 • XML honlaptérkép automatikus létrehozása, ami megkönnyíti a Google számára, hogy értelmezze a honlapodat.
 • Kulcsszó sűrűség ellenőrzése
 • A bejegyzésben szereplő szavak számának monitorozása
 • Külső és belső linkek számának figyelése
 • Figyelmeztetés, ha egy adott kulcsszót már használtál egy másik bejegyzésben a honlapodon
 • Schema.org integráció
 • Segítség a meta title, meta leírás elkészítéséhez
 • Olvashatósági elemzés
 • Lehetőség van arra, hogy egyes oldalakat, bejegyzéseket kivonj az indexelés alól, ha nem szeretnéd, hogy ezek megjelenjenek a Google keresőben

A bejegyzés szerkesztésekor az oldal aljára görgetve találod a Yoast SEO bővítményt.

A SEO részben tudod megadni a kulcsszavadat, megnézheted a bejegyzés előnézetét mobilon és asztali képernyőn, megadhatod a címet, meta leírást. A SEO elemzés és Olvashatóság alatt zöld, piros és narancssárga színnel vannak jelölve az elemzés eredményei, ahol a zöld a jó eredményeket, a narancssárga a fejlesztésre szorulót, a piros a hibákat jelöli.

A Yoast SEO fizetős verziója további funkciókkal segíti az oldal keresőoptimalizálását, néhány ezek közül:

 • egy bejegyzésben több kulcsszót is meg tudsz adni,
 • automatikus átirányítások létrehozása eltávolított oldalakhoz,
 • automatikus belső linképítési javaslatok.
 • 24/7 ügyféltámogatást nyújtanak és hozzáférést minden képzésükhöz.

Amit tetszik a Yoast-ban:

Átlátható és könnyen kezelhető. A bejegyzés elkészítése után csak végig kell lépkedni a Yoast részen, megadni a címet és meta leírást, majd a piros és narancssárga pontokat javítani.

Amit nem szeretek benne:

Mivel nem magyar az anyanyelve, nem ismeri fel a kulcsszó változatokat és hibát jelez. Nem lehet vakon megbízni benne. Ha csak arra törekszel, hogy minden ponton zöldet jelezzen, még árthatsz is honlapodnak.

A Yoast SEO WordPress bővítmény ára:

A Yoast SEO ingyenes, a bővített funkciókat tartalmazó Yoast SEO Pro 99$-ba kerül évente, további kiegészítőkkel pedig 229$. Egy honlapra lehet feltenni a Pro verziót.

Yoast SEO árak

3. A The SEO Framework WordPress plugin

 

Azoknak ajánlott, akik egy gyors és egyszerű, reklámmentes SEO bővítményt szeretnének a honlapukra.

the seo framework wordpress seo bővítmény

A legtöbb SEO bővítmény telepítést követően egy „telepítés varázslón” vezet keresztül, hogy a neked megfelelő beállításokat elvégezd, míg a The SEO Framework esetében mindent egy oldalon találsz. A Ez a bővítmény sok értelmes beállítással érkezik, például elriasztja a keresőmotorokat attól, hogy alacsony minőségű tartalmakat (404-es oldalakat, feedek-et, az oldaltérképet, üres kategóriákat) jelenítsenek meg a keresési eredményekben, így már az aktiválásával is javítod a SEO-t.

A bővítmény használata könnyű, mert a beállítási dokumentációban kiemelik azokat a módosításokat, amelyeket érdemes elvégezned és tényleg 5 perc alatt meg tudod csinálni.

A legfontosabb funkciók:

 • Automatikus meta címek és meta leírások: A The SEO Framework plugin automatikusan létrehozza a meta címeket és leírásokat magyarul is, teljesen korrektül. Természetesen neked is lehetőséged van ezeket megadni, vagy az általa generáltat átírni, de ki is kapcsolhatod ezt a beállításoknál.
 • Könnyen áttekinthető SEO mutatók: Ha a bővítmény aktív, a WordPress honlapod kezelőfelületén, a Bejegyzések és Oldalak menüpontok alatt egy új, SEO elnevezésű oszlop jelenik meg. Mindegyik oldal/bejegyzés mellett egy színes skála mutatja, hogy mennyire SEO-kész az adott tartalom, mi az, amin javítani kell.
 • SEO támadás elleni védelem: Valós idejű védelmet biztosít weboldalad számára, hogy a támadások miatt az oldalad ne kerüljön eltávolításra a keresési eredményekből.
 • A legjobb gyakorlatokat követi: A WordPress bővítményekkel kapcsolatos legnagyobb problémák a biztonság és a kompatibilitás.A bővítmény fejlesztői arra törekedtek, hogy ez a bővítmény áthatolhatatlan legyen. A The SEO Framework is a WordPress API-ját használja, amikor csak lehetséges, így gond nélkül integrálható más bővítményekkel.
 • Fejlett XML webhelytérkép: Egy teljesen testreszabható webhelytérképet generál, és lehetővé teszi, hogy könnyedén hozzáadj vagy eltávolíts rajta bármit. A Google sitemap formátumát használja a keresőmotorok általi könnyebb indexelés érdekében. A meglévő sitemap frissítése manuálisan is elvégezhető a plugin felületén keresztül.
 • Robots.txt generálása: A bővítmény automatikusan generál egy robots.txt fájlt, amely megadja a keresőmotoroknak, hogy mely oldalakat kell feltérképezniük, és melyeket nem.

Amit szeretek benne:

 • reklámmentes
 • ingyenes
 • automatikusan generálja a metaadatokat
 • kezdők számára is tökéletes, az egyszeri beállítás után nem kell vele foglalkozni

Amit nem szeretek:

The SEO Framework árak:

A The SEO Framework bővítmény ingyenes.

Ha további funkciókat szeretnénk, az Extension Manager bővítményt kell megvásárolnunk hozzá, ami havi 7$-27$ között van havonta.

the seo framework wordpress seo bővítmény árak

4. All in One SEO WordPress plugin

 

Az All in One SEO WordPress plugin 2007-ben jelent meg, és ma több mint 3 millió weboldal-tulajdonos használja. Hasonló funkciókkal rendelkezik, mint a Yoast SEO.

Az All in One SEO plugin jó megoldás azoknak a weboldal tulajdonosok és bloggereknek, akik egy könnyen használható és átfogó SEO plugint keresnek a WordPress weboldalukhoz.

A bővítmény egyszerű és intuitív felületet kínál, amely megkönnyíti a felhasználók számára a navigációt és a SEO-beállítások konfigurálását, még akkor is, ha korlátozott technikai ismeretekkel rendelkeznek.

A plugin telepítését követően egy intelligens beállítás varázsló segít a személyre szabásban és a szükséges beállítások elvégzésében.

aioseo wordpress seo bővítmény (1)

A kezdeti beállításokat követően, a bejegyzés szerkesztő felületén tudjuk megadni a címet, meta leírást és javíthatjuk az oldal SEO elemzésekor talált hibákat. Lehetőség van a Facebook és Twitter oldalakhoz másik címet, leírást megadni és fotót feltölteni. Az AIOSEO egy SEO pontszámot is feltüntet a tartalmaknál.

Az All in One SEO Pack bővítmény néhány fejlettebb funkciója csak a bővítmény fizetős változatában érhető el. Ezek közé tartoznak az olyan funkciók, mint a helyi SEO, a közösségi média integráció és a videó SEO.

Az All in One SEO plugin fontosabb funkciói:

 • XML oldaltérkép generálása
 • Cím és meta tag optimalizálás
 • Google Analytics integráció
 • Kanonikus URL-ek
 • Robots.txt generátor
 • Közösségi média integráció
 • Schema jelölés

Fejlett funkciók, amelyek a bővítmény Pro verziójában érhetőek el:

 • Video SEO modul
 • Helyi (lokális) SEO modul
 • Hírek oldaltérkép modul
 • WooCommerce fejlett támogatása
 • SEO kategóriákhoz, címkékhez és egyéni taxonómiákhoz
 • Videós bemutatók és oktatóanyagok
 • Elsőbbségi támogatás

Ezek a funkciók kifejezetten hasznosak lehetnek azok számára, akik olyan weboldalakat szeretnének optimalizálni, amelyeknek speciális igényei vannak.

Ami tetszik:

A bővítmény számos testreszabható beállítást és lehetőséget kínál a webhely SEO optimalizálásához, beleértve meta címek, meta leírások és kulcsszavak beállításának lehetőségét.

A Pro verzióban elérhető WooCommerce integráció nagyszerű funkció az online áruházak optimalizálásához.

A bővítmény felhasználó felülete könnyen használható és navigálható, még a keresőoptimalizálásban járatlan felhasználók számára is.

Nem tetszik:

Néhány fontos funkció, például a Woocommerce integráció, ami a webáruházakhoz szükséges, vagy a Local SEO, amire a helyi vállalkozásoknak szüksége van, csak a bővítmény fizetős verziójában érhető el.

All in One SEO plugin árak:

A bővítmény különböző fizetős verziókat biztosít: Basic: 124$/év, Plus: 249$/év, Pro: 499$/év és Elite: 749$/év áron, 14 napos pénzvisszatérítési garanciával.

aioseo wordpress seo bővítmény árak (1)

 

5. SEOPress WordPress plugin

 

SEOPress WordPress bővítmény egy sokoldalú és hatékony SEO eszköz, amely számos funkciót kínál a weboldalak keresőoptimalizálásához.

seopress wordpress seo bővítmény

A bővítmény alkalmas minden méretű vállalkozás számára.

A SEOPress egy részletes konfigurációs varázslót kínál, amely 6 egyszerű lépésben, technikai ismeretek nélkül, lehetővé teszi WordPress honlapod SEO beállításainak konfigurálását.

A SEOPress 16 pontos ellenőrzést biztosít a tartalmaidhoz, és lehetővé teszi, hogy végtelen számú kulcsszót adj hozzá a tartalomelemző funkció futtatásához. A plugin kritikussági sorrendben javasol korrekciókat a keresőoptimalizáláshoz, amit percek alatt ki tudsz javítani.

 A bővítmény ingyenes verziója tartalmaz egy sor hasznos funkciót, mint például:

 • Egyéni címek és meta leírások
 • Automatikusan generált XML-honlaptérkép
 • Google Knowledge Graph
 • Közösségi média integráció
 • Robots.txt és .htaccess
 • Tartalomelemzés
 • Automatikus kanonikus URL-ek

A SEOPress fizetős verzió fejlett funkciókat kínál a SEO-jukat jobban kontrollálni kívánó vállalkozások számára, például:

 • OpenAI integráció: automatikus SEO cím és meta leírás generálása
 • Helyi SEO
 • WooCommerce integráció
 • Google Analytics integráció
 • Többnyelvű támogatás
 • Videó és Hírek XML honlaptérkép
 • Törött link ellenőrző
 • Linkkövetés
 • Átirányítás kezelő
 • Google strukturált adat típusok

Ami tetszik a SEOPress-ben:

Az ingyenes verzió, a megfizethető ár, az összes funkciót megkapod egy előfizetésben, korlátlan számú honlapon használhatod, a tartalomelemző funkció és az oldalépítőkből (pl. Elementor, Divi, Oxygen, Beaver Builder, Brizy Builder, Visual Composer stb.) való közvetlen használat lehetősége. Emellett más SEO pluginek SEO beállításait is importálhatod.

Nem tetszik:

Hosszabb tanulási görbével rendelkezik, így több időre van szükséged ahhoz, hogy megszokd a SEOPress használatát.

SEOPress árak:

SEOPress Pro 49$/év, SEOPress bundle- 128$/év.

seopress wordpress seo bővítmény árak

 

Összegzés

 

A WordPress SEO bővítmények kiváló eszközök a vállalkozásod honlapjának keresőoptimalizálásához, az eredmények javításához. Válaszd azt, amelyik leginkább megfelel az egyedi elvárásaidnak, preferenciádnak.

 

Gyakori kérdések:

 

Mit jelent az SEO?

A SEO (Search Engine Optimization) vagy keresőoptimalizálás az olyan technikák összessége, amelyek segítenek a weboldalaknak az organikus keresési eredményekben való megjelenésében a keresőmotorokban. A SEO segítségével javíthatjuk a weboldalak láthatóságát a keresőmotorokban, így növelhetjük az oldal forgalmát és javíthatjuk a weboldal helyezését a keresési eredményekben.

Mi az a WordPress SEO plugin?

A WordPress SEO plugin egy szoftverbővítmény a WordPress weboldalakhoz, amelynek célja, hogy optimalizálja azok keresőmotorokban (Google-ban) való helyezését. Olyan eszközöket és funkciókat biztosít, amelyek segítenek az on-page (oldalon belüli) SEO-ban, tartalomelemzésben, XML honlaptérkép létrehozásában, stb..

A WP SEO bővítmények ingyenesek vagy fizetősek?

A népszerű WP SEO bővítményeknek, mint a Yoast SEO, a The SEO Framework, az All in One SEO Pack, a SEOPress és a Rank Math mindegyikének van ingyenes és fizetős verziója egyaránt.

Melyik a legjobb WP SEO plugin?

Erre a kérdésre nem létezik egységes válasz, mivel a „legjobb” WP SEO plugin az egyéni igényeidtől és preferenciáidtól függ. Egyesek a Yoast SEO-t részesítik előnyben, mert már régóta használják és elégedettek vele a felhasználóbarát kezelőfelülete és a kiterjedt funkciói miatt, míg mások a Rank Math-et részesítik előnyben, mert több funkciót kínál már az ingyenes verzióban is.

SEO-szakértőnek kell lennem ahhoz, hogy a WP SEO bővítményeket használjam?

 Nem, nem kell SEO-szakértőnek lenned a WP SEO bővítmények használatához. A legtöbb bővítményt úgy tervezték, hogy felhasználóbarát legyen, és tartalmaz útmutatókat vagy oktatóanyagokat, amelyek segítenek a kezdésben.

A WP SEO bővítmények garantálják a legjobb helyezéseket a Google-ban?

Nem, a WP SEO bővítmények nem garantálják a legjobb helyezéseket. Bár hasznos eszközök lehetnek a honlapod keresőoptimalizálásában, a keresőmotorokban való rangsorolást számos tényező befolyásolja, többek között a tartalom minősége, a backlinkek és a felhasználói élmény.

A WordPress SEO bővítmények árthatnak a honlapomnak?

Bár a SEO bővítmények használata általában biztonságos, előfordulhat, hogy a helytelen használat vagy az inkompatibilis bővítmények konfliktust okozhatnak a honlapon. Érdemes mindig betartanod a legjobb gyakorlatokat és csak megbízható forrásból, jó hírű bővítményeket telepíts a honlapodra.

 Használhatok egynél több WP SEO plugint a weboldalamon?

Nem ajánlott egynél több WordPress SEO plugint használni a weboldalon, mivel ezek konfliktusba kerülhetnek egymással, és hibákat okozhatnak. Válassz ki egy, az igényeidnek leginkább megfelelő plugint, és maradj annál.

Milyen más eszközöket érdemes használnod a WordPress SEO bővítmény mellett?

 1. Google Analytics: Ez az ingyenes eszköz lehetővé teszi a weboldal forgalmának nyomon követését és a felhasználói viselkedés elemzését, ami segít adatvezérelt döntéseket hozni a keresőoptimalizálási stratégiáddal kapcsolatban.
 2. Google Search Console: A Google másik ingyenes eszköze, a Search Console segít nyomon követni honlapod jelenlétét a Google keresési találataiban.
 3. Kulcsszókutató eszköz: A Google Keyword Planner, a SEMrush vagy a SEO PowerSuite segíthetnek azonosítani azokat a kulcsszavakat, amelyekre a célközönséged keres, és ennek megfelelően optimalizálni a tartalmaidat.
 4. Backlink-elemző eszköz: Az olyan eszközök, mint az Ahrefs vagy a Moz segíthetnek nyomon követni a webhelyedre mutató linkek minőségét és mennyiségét, így azonosíthatod a linképítési stratégiádban javítandó területeket.
 5. Honlap-sebesség optimalizáló eszköz: A GTmetrix vagy a Google PageSpeed Insights segíthetnek azonosítani a honlap betöltési idejének javítási módjait, ami fontos tényező a SEO szempontjából.
 6. Közösségi média-kezelő eszköz: A Facebook Meta Business Suite, Hootsuite vagy Buffer segíthetnek a közösségi média tartalmaidnak az ütemezésében és kezelésében, így forgalmat generálhatsz a honlapodra, és javíthatod az általános online jelenléted.
Scroll to Top