Kulcsszókutatás egyszerűen ingyenes kulcsszó kereső szoftver segítségével.

1. lépés

Töltse le a szoftvert számítógépére

2. lépés

Használja a különböző kulcsszó keresési módszereket

3. lépés

Válassza ki a leghatékonyabb kulcsszavakat

4. lépés

Társítsa a kiválasztott kulcsszavakat meglévő oldalaihoz, vagy hozzon létre újakat.

sps partnership

Kulcsszókutatás egyszerűen a Rank Tracker kulcsszó kereső szoftver segítségével

Akár új honlapot tervez, vagy a meglévőt szeretné optimalizálni, a megfelelő kulcsszavak kiválasztására érdemes nagy gondot fordítani.

Az Ön termékei, szolgáltatásai iránt érdeklődő potenciális vásárlók különböző szavakra, kifejezésekre keresnek rá a Google keresőben. Ahhoz, hogy az Ön honlapját megtalálják, Önnek is ezeket a kifejezéseket, kulcsszavakat érdemes használnia.

A kulcsszó kutatás célja megtalálni azokat a releváns kulcsszavakat, amelyekre elég sokan keresnek, de nem túl erős a verseny, hogy esélye legyen jó helyezést elérnie a keresőben.

A Rank Tracker-t ingyenesen letöltheti számítógépére és pár egyszerű lépéssel összegyűjtheti a legeredményesebb kulcsszavakat honlapja keresőoptimalizálásához.

  1. lépés: Töltse le számítógépére a SEO PowerSuite alkalmazást, amely 4 különálló keresőoptimalizáló szoftverből tevődik össze.

A program alapverzióját korlátlan ideig ingyenesen használhatja:

A Rank Tracker alkalmazást megnyitva az e-mailben kapott RT-vel kezdődő regisztrációs kulcsot kell megadnia.

Indítson egy új projektet az optimalizálni kívánt weboldal megadásával. Amennyiben még nem rendelkezik weboldallal, adjon meg egy tetszőleges domain nevet.

kulcsszókutatás rank tracker1

Írjon be minden kifejezést, amit relevánsnak talál. Ha meglévő honlapját szeretné optimalizálni, érdemes a már meglévő, Google által beindexelt kulcsszavaiból kiindulnia.

Ha új honlapot készít, akkor az Ön által relevánsnak tartott kifejezésekkel érdemes kezdenie.

Rank Tracker kulcsszókutatás2

2. lépés: Baloldalon a Keyword Research menüpont alatt több kulcsszó keresési módszer közül választhat.

A Ranking Keywords (Rangsorolt kulcsszavak) segítségével megtalálhatja azokat a kulcsszavakat, amelyekre a saját weboldala, vagy bármelyik versenytárs weboldala már rangsorolva van a Google keresőben.

kulcsszó kutatás 3

A Keyword Gap (Kulcsszó rés) azokat a kulcsszó ötleteket gyűjti össze, amelyekre a versenytársai rangsorolva vannak.

A Keyword Suggestions (Kulcsszójavaslatok) kulcsszó ötleteket gyűjt a Google Adwords Kulcsszótervezőből és más online eszközökből.

Az Autocomplete Tool (Automatikus kiegészítés) a legismertebb keresőmotorok (Google, Yahoo, Bing, You Tube automatikus kiegészítésű eszközeiből gyűjti össze a kulcsszavakat.

A Related Searches (Kapcsolódó keresések) az Ön által megadott kezdeti kulcsszavakhoz kapcsolódó kifejezéseket gyűjt, amelyekre gyakran keresnek a Google-ban és Bing-ben.

A Keyword Combinations (Kulcsszó kombinációk) az Ön által megadott kulcsszavak különböző kombinációit keresi meg, illetve az emberek által a keresőben gyakran helytelenül írt, vagy elgépelt kifejezéseket. Abban az esetben, ha honlapját lokálisan szeretné optimalizálni, mindenképpen érdemes itt a kezdeti kulcsszavak mellett a település nevét megadni.

A fenti módszerek közül kiválaszthatja az Önnek legszimpatikusabbat, de akár az összeset is használhatja.

A kulcsszavak a Keyword Sandbox-ba kerülnek összegyűjtésre.

3. lépés: A kulcsszókutatás következő lépése, a Keyword Sandbox-ban összegyűjtött akár többezer kulcsszó közül kiválasztani azokat, amely a leghasznosabbak, amelyeket a weboldal optimalizálásához szeretne használni.

Ehhez először a KEI oszlopot érdemes megvizsgálnia.

A zölddel jelölt KEI (kulcsszó hatékonysági mutató) kulcsszavakra gyakran keresnek rá az emberek és a verseny alacsony. 

KEI-kulcsszó hatékonysági mutató

Az így kiválasztott kulcsszavakat keresőoptimalizálás szempontjából tovább tudja szűrni, ha azokra fókuszál, amelyekre alacsony a verseny (Competition oszlop), és a kulcsszó nehézség (Keyword difficulty oszlop) minél kissebb.

A bal oldalon csoportosítva is megtalálja a kulcsszavakat, de saját csoportokat is létre tud hozni.

4. lépés: A kulcsszó kutatás utolsó lépése, hogy a kiválasztott kulcsszavakat a weboldalán már meglévő oldalakhoz társítsa, vagy létrehozzon új oldalakat ezekhez.

A Keyword Sandbox-ban a megfelelő kifejezéseket, kulcsszó csoportokat a Target Keywords/Rank Tracking menüpontba tudja költöztetni, és a Keyword Map menüpontra kattintva lehetősége lesz a megfelelő oldalakhoz társítani ezeket.

legfontosabb kulcsszavak átköltöztetése
oldalakhoz rendelés

Ha még nem töltötte le a SEO PowerSuite alkalmazást, itt megteheti:

Azért, hogy az itt bemutatott kulcsszó kutatás még egyszerűbb legyen, videón is megnézheti a lépéseket.

Scroll to Top