Tippek helyi kisvállalkozóknak

8 ok, amiért egy hagyományos vállalkozásnak érdemes online tanfolyamot készítenie

Esküvőszervező, ingatlaniroda, virágbolt, takarító vállalkozás, dietetikus…

8 ok, amiért egy helyi kisvállalkozónak/ szolgáltatónak érdemes online tanfolyamot készítenie

Esküvőszervező, ingatlaniroda, virágbolt, takarító vállalkozás, dietetikus…

 Hosszasan sorolhatnám még a különböző vállalkozásokat, amelyek személyesen szolgálják ki az ügyfeleiket és emiatt az elmúlt hónapokban bevétel nélkül maradtak.

Van, aki feladja. Van, aki megpróbál talpra állni. Van, aki előre menekül.

Az online tanfolyamok iránti kereslet évről évre nő, amely az előrejelzések szerint 2025-re 305 milliárd $-os iparággá növi ki magát.

Egy hatalmas és jövedelmező piac, egyre növekvő igények mellett.

Az e-tanulásnak számos előnye van:

 • rugalmas, nincs helyhez és időhöz kötve
 • alacsonyabb költségei vannak, mint a hagyományos oktatásnak
 • könnyen hozzáférhető bárki számára, aki egy számítógéppel, vagy okostelefonnal rendelkezik
 • a „félősebbek” is könnyebben belevágnak, mert nem kell attól tartaniuk, hogy kinevetik őket, ha nem jól válaszolnak egy kérdésre
 • környezetvédelmi szempontból is előnyös, hogy otthonról, vagy bárhonnan lehet tanulni, nem kell elutazni sehova.

Egy hagyományos, fizikai üzlethelyiséggel, irodával rendelkező, vagy szolgáltatást nyújtó vállalkozás hogyan tudja kivenni a részét ebből a hatalmas piacból?

Vállalkozóként rendelkezik egy olyan szakmai tudással, amelyet értékesíteni tud, bármilyen területen is tevékenykedik.

Ha vannak vásárlói, ügyfelei, akik fizetnek a termékeiért, szolgáltatásaiért, akkor rendelkezik egy olyan tudással, amit meg tud osztani egy sokkal nagyobb közönséggel is – az internet segítségével.

A tevékenységi területtől függően számtalan lehetősége van arra, hogy megossza tudását azokkal, akiknek ez értékes lehet.

Például egy esküvőszervező készíthet tanfolyamot azoknak, akik a közeljövőben tervezik az esküvőjüket. Az esküvő az egyik legfontosabb nap az emberek életében. Egy tapasztalt esküvőszervező hasznos tippeket, tanácsokat tud adni, hogy az ifjú párnak valóban ez legyen a legboldogabb napja.

De készülhet tanfolyam azoknak is, akik csak most tanulják a szakmát és szívesen tanulnának egy rutinos, a piacot már jól ismerő kollégától.

Készülhet tanfolyam azoknak, akik eddig munkavállalóként dolgoztak ezen a területen, és saját vállalkozást szeretnének indítani.

Miért érdemes online tanfolyamot készítenie?

 1. Sokkal több vásárlót tud elérni, mint a fizikai vállalkozással

Az interneten olyan potenciális vevőket is el tud érni, akik személyesen nem tudják felkeresni vállalkozását a távolság miatt.

Egy online képzés azoknak is megoldás, akik a személyes szolgáltatásait nem engedhetik meg maguknak.

 1. Passzív jövedelem

Míg hagyományos kisvállalkozóként folyamatosan az idejét bocsátja áruba, egy online tanfolyam folyamatosan bevételt termel.

Egyszer kell elkészítenie és akkor is pénzt termel, amikor Ön alszik, nyaral, vagy a gyerekével tanul.

 1. Nem kell technikai tudással rendelkeznie

Számos olyan platform létezik, ahol egyszerűen elkészítheti és az egész világgal megoszthatja az online képzéseit.

ALearnWords egy olyan könnyen használható tanuláskezelő rendszer (LMS), ahol a képzések elkészítéséhez, tárolásához, marketingjéhez és eladásához minden eszköz a rendelkezésére áll.

 1. Kiegészítő jövedelem vállalkozásának

Az online tanfolyamok folyamatos bevételt termelnek a jelenlegi tevékenysége mellett.

Vállalkozóként Ön is tudja, hogy mennyire fontos a több lábon állás, főleg egy ilyen kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben.

 1. Nincs földrajzilag behatárolva

Míg jelenlegi vállalkozásával csak egy behatárolt területen tudja végezni tevékenységét, vagy egy szűk hatókörön belüli vásárlók keresik fel, online képzéseivel a világ bármely részén elérheti az érdeklődőket. Képzéseit akár több nyelvre is lefordíthatja, így nyelvi korlátok nélkül bővítheti a piacát.

 1. Alacsony költségek

Nincsenek bérleti díjak. Nem kell oktatóteremre, irodára, ezek fenntartására költenie. Nem kell utazási költséggel sem számolnia. Nincs nyomdaköltség, szállítási költség, mert minden tananyag virtuálisan elérhető.

 1. Rugalmas időbeosztás

Az online képzést akkor állítja össze, amikor tetszik. Hajnalban, éjjel, napközben, hétvégén, bármikor, amikor Önnek a legmegfelelőbb.

 1. Ingyen kipróbálhatja, elkezdheti

A LearnWords rendszerét 30 napig ingyen kipróbálhatja, és tesztelheti a rendelkezésére álló eszközöket. anélkül, hogy elköteleződne.

A világ megváltozott. Azoknak a hagyományos vállalkozásoknak, szolgáltatóknak, akik nyitottak az újra, online tanfolyamot készíteni egy jó lehetőség arra, hogy limonádét csináljanak a citromból.

Scroll to Top