költöztesd vállalkozásodat az internetre

Hogyan fejlesztheted online szolgáltatást nyújtó kisvállalkozásodat anélkül, hogy vagyonokat költenél erre

11 tipp a talpon maradáshoz és növekedéshez

1.Használd ki a közösségi médiában rejlő ingyenes lehetőségeket arra, hogy meglévő ügyfeleiddel tartsd a kapcsolatot addig is, amíg újra megnyithatod üzletedet. Vállalkozásod közösségi média oldalait töltsd ki teljesen, tudósítsd követőid arról, hogy mi történik éppen a vállalkozásoddal. Ossz meg hasznos tippeket, információkat napi szinten követőiddel.

2. Szerezz új követőket, akikből ügyfelek válhatnak, amikor (reméljük, hogy minél előbb) újra beindul az élet. Próbálj ki új közösségi média felületeket. A Facebook-on belül is több lehetőség közül választhatsz (Facebook történetek, Facebook csoportok, videó formátumú bejegyzések, élő videó, messenger, stb.), de attól függően, hogy milyen a célpiacod összetétele, elkezdheted használni az Instagram-ot, LinkedIn-t, vagy akár Pinterest-et is.

3. Adj lehetőséget ügyfeleidnek arra, hogy kedvezményes áron előre megvásárolják termékeidet/szolgáltatásaidat. Értékesíts ajándékkártyákat, kuponokat, amelyeket nyitás után tudnak majd felhasználni. Az erdélyi Harghita Business Center „Vedd, védd a helyit” kezdeményezésében a helyi kisvállalkozások 10%-20% kedvezménnyel értékesíthetik termékeiket /szolgáltatásaikat, amelyeket a most vásárlók nyitás után tudnak beváltani.

4. Gyűjts ötleteket az interneten. Lehet, hogy jelenlegi termékeid iránt csökkent, vagy akár el is tűnt a kereslet, de kis erőfeszítéssel átállhatsz olyan termékek készítésére, amelyek aktuálisak és elkapkodják a vásárlók.

Például: A Bunnies By The Way olyan arcmaszkokat készít, amelyeket imádnak a gyerekek.

A Pullmann & Comley ügyvédi iroda a COVID-19 járvány következtében felmerült jogi kérdésekre nyújt napi szinten tanácsadást, tájékoztatást.

5. Bármilyen területen is tevékenykedsz, rendelkezel egy olyan szaktudással, amelyet online tanfolyam, workshop formájában értékesíteni tudsz.

Ebben a bejegyzésben 55 sikeres és jövedelmező online tanfolyam, képzésre találsz példát mindenféle elsőre talán furcsának tűnő területen, amelyek azonban működnek és valós jövedelmet hoznak megalkotóik számára.

Online tanfolyam, kurzus létrehozásához egy egyszerű és gyors megoldás a LearnWorlds platformja, amelyet 14 napig ingyen kipróbálhatsz, használhatsz.

6. Szakértelmedet megoszthatod e-book formájában is, amelyet használhatsz csalinak, hogy hírlevél feliratkozókat gyűjts, vagy akár fizetőssé is teheted.

7. Személyes konzultáció, tanácsadás helyett nyújts online tanácsadást ügyfeleid számára.

Jó példa erre Lutz Plumbing nevű cég, amely vízvezeték szereléssel kapcsolatosan nyújt online tanácsadást..

Attól, hogy otthonunkba zárkózva éljük az életünket, vagy még inkább azért, meghibásodhatnak a vezetékek, készülékek, stb. a lakásunkban. Sokan vannak, akik egy kis online segítséggel egymaguk is ki tudják javítani a hibát, csak egy online útmutatást nyújtó szakemberre van szükségük.

Az  Equitable Mediation válási mediáció szolgáltatást nyújt online, ami sok esetben kedvezőbb is az ügyfelek számára, mintha személyesen kellene jelen lenniük.

Phil Rozek bejegyzésében még több olyan helyi kisvállalkozásról olvashatsz, amelyek sikeresen vették a járvány okozta akadályokat és tovább fejlesztették cégüket az online térben.

8. Kezdj el blogot írni vállalkozásod weboldalán, ezzel is növelheted a honlap látogatottságát.

A SEO PowerSuite szoftvert ingyenesen le tudod tölteni.

Segítségével megtalálhatod azokat a kifejezéseket, amelyekre az emberek keresnek a szakterületeddel kapcsolatosan és keresőoptimalizált tartalmakat készíthetsz. Lépésről lépésre útmutatót a kulcsszókutatáshoz itt, a szövegíráshoz itt találsz.

9. Ha olyan termékeket, szolgáltatásokat forgalmazol, amelyeket online is lehet értékesíteni, tedd lehetővé az ügyfelek részére, hogy honlapodon keresztül megrendelhessék.

Létrehozhatsz meglévő honlapodon az online rendelést lehetővé tevő felületet, vagy hozzákapcsolhatod ezt egy aldomain-en keresztül is.

Ha még nem rendelkezel saját weboldallal, itt a legalkalmasabb idő, hogy létrehozd ezt.

Ha nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá, vagy melyik megoldás lenne a legjobb megoldás számodra, szívesen segítek.

Jelentkezz ingyenes konzultációra.

10. Ha terméked/szolgáltatásod nem teszi lehetővé az online értékesítést, érdemes olyan partnereket keresned, akik rendelkeznek partnerprogrammal és ezen keresztül szert tehetsz passzív jövedelemre.

Például egy órajavító műhely esetében kereshetsz olyan webáruházakat, amelyek órákat is forgalmaznak és rendelkeznek partnerprogrammal.

Olyan affiliate programokat érdemes keresned, amelyek valamilyen szinten kapcsolódnak vállalkozásod tevékenységéhez, lehetnek ezek akár fizikai termékek, vagy szolgáltatások, szoftverek, tanfolyamok, témába vágó könyvek, stb..

Ebben a bejegyzésben is találsz olyan linkeket, amelyek partnerek oldalára visznek. Ha tőlük ezen a linken keresztül vásárolsz, részesedést kapok általad befizetett összegből, anélkül, hogy neked többet kellene fizetned az adott termékért.

11. Automatizáld vállalkozásod online marketingjét értékesítési tölcsérek segítségével. Az értékesítési tölcsér gyakorlatilag futószalagon „gyártja” az új vásárlókat és egy egyszerűbb sales funnel megépítéséhez nincs szükséged drága szoftverekre, elegendő hozzá egy hírlevél küldő rendszer és egy megrendelési oldal.

Russell Brunson nemrég megjelent  Traffic  Secrets című könyvéből mindent megtanulhatsz az értékesítési tölcsérekről, és arról, hogy hogyan szerezz ehhez látogatókat. A könyvet ingyenesen megvásárolhatod, csak a szállítási költségért kell fizetned.

Ha te is úgy gondolod, hogy a túléléshez elengedhetetlen az online jelenlét vállalkozásod számára, de vannak kérdéseid, nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá, vedd fel velem a kapcsolatot, szívesen segítek:

>> Ingyenes konzultáció

facebook bejegyzés ötletek

Facebook bejegyzés ötletek kisvállalkozásoknak -INGYENES letöltés

reputáció marketing útmutató

Reputáció marketing útmutató kisvállalkozásoknak - INGYENES e-book

Scroll to Top